Pouze

Extra -11 % od 2890 CZK | -14 % od 4390 CZK téměr na vše

Až -65 % na stropní a závěsná svítidla

Designová stropní svítidla

Filtrovat a třídit
Filtrovat & třídit 0
Řazení Nejprodávanější
Barva
Styl
Pokoj
Materiál
Cena
Použít
Celkový světelný tok (v lm)
Značka
IP kód
Třída ochrany
Základní typ
LED
Stmívatelný
Počet žárovek
Tvar
Vyrobeno v Německu
Smart Home systémy
Typ žárovky zahrnutý
Včetně dálkového ovládání
Virtuální asistenti
LED permanentně nainstalovaný
Barva světla (seznam)
Včetně detektoru pohybu
Výška (v cm)
Použít
Průměr (v cm)
Použít
Délka (v cm)
Použít
Wattový výkon
Použít
1 001 položek
Filtr
5 699 Kč
DMC - 45%
DMC 10 399 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
11 416 Kč
8 199 Kč
22 699 Kč
12 830 Kč
20 533 Kč
DMC - 10%
DMC 22 817 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
4 249 Kč
DMC - 6%
DMC 4 538 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
19 787 Kč
19 187 Kč
12 830 Kč
13 175 Kč
19 075 Kč
12 599 Kč
12 832 Kč
15 299 Kč
8 960 Kč
13 700 Kč
13 224 Kč
27 197 Kč
DMC - 15%
DMC 32 000 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
8 960 Kč
21 228 Kč
19 679 Kč
DMC - 5%
DMC 20 717 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
12 830 Kč
19 075 Kč
12 599 Kč
32 861 Kč
13 453 Kč
8 960 Kč
8 960 Kč
8 960 Kč
19 075 Kč
8 732 Kč
17 499 Kč
19 075 Kč
19 075 Kč
20 519 Kč
18 199 Kč
18 199 Kč
12 599 Kč
8 960 Kč
10 059 Kč
Stránka

Designová stropní světla: Osvětlení interiéru pro milovníky designu

Jsou vám povědomá jména jako Artemide, FLOS nebo SLAMP? Možná jste si už vybrali svou oblíbenou značku a dáte přednost kreativitě Inga Maurera nebo vysoce funkční eleganci značky Bopp. Jedno je však jisté: s designovým stropním svítidlem bude váš domov stylový jako nikdy předtím.

Jak vypadají stropní svítidla od designérů?

Očekáváte od designového svítidla hlavně unikátní design? To je dobře, u nás totiž najdete přesně to, co hledáte. Design byl ale vždycky víc než jen jedinečný na pohled. Už před víc jak stoletím mistři z hnutí Bauhaus, jako například profesor Wilhelm Wagenfeld, věděli, že jednoduchý a funkční design je nejen nadčasový, ale také stylový. „Některé originální designové klasiky jsou populární už několik dekád. A to nepřeháním“, říká třeba Carsten Hotzan, generální ředitel značky Tecnolumen.

Spousta moderních designových stropních svítidel má velmi jednoduché provedení. Významnou roli v tom hraje světelná technologie LED. Díky kompaktní technologii osvětlení jsou možné i velmi tenké tyčovité tvary, které svým lineárním provedením a funkčním zaměřením ztělesňují filozofii Bauhausu. Perfektní jas skrytého světelného zdroje navíc vytváří až futuristický dojem.

Následující designové styly jsou v moderních domácnostech velmi populární:

Zlatá designová stropní svítidla vytvářejí kontrast ve světlých interiérech a jejich strukturované kovové povrchy jsou dnes velmi oblíbené. Listová struktura je unikátní – není hladká, vypadá jako vyklepávaná kladivem, což vytváří zajímavé odlesky. Zlatá svítidla ozvláštní jakýkoli prostor. Jen si představte, že takové světlo uvítá vaše hosty už ve vstupní hale.

Svítidla s dřevěnou kostrou jsou první volbou pro ty, kteří si doma chtějí vytvořit útulné prostředí. Jsou velmi populární ve skandinávských stylech, ale používají se také u minimalistických a moderních vzhledů. Na tom dřevě prostě něco je. Uznejte sami – v jeho blízkosti se cítíme dobře.

Stínidla ze skla nemusí být jen matná nebo půlkulatá. V moderním provedení se používají tenké, vysoce kvalitní skleněné pláty, které skrývají výkonné LEDky. Jejich design bývá minimalistický a vypadá vzdušně i křehce zároveň. Třeba v kuchyni vám takové osvětlení krásně zvýrazní ty nejmodernější kuchyňské spotřebiče z lesklé, nerezavějící oceli, stejně jako další kuchyňské vybavení a ergonomické systémy.

Jaká designová stropní svítidla zvolit pro jednotlivé místnosti?

V obývacím pokoji většinou trávíme nejvíc času, ať už sami nebo ve společnosti hostů, proto je pro designové stropní osvětlení jako stvořený. Stropní svítidla jsou navíc první volbou při pořizování hlavního osvětlení místnosti. Máte v pokoji několik zdrojů světla a stropní osvětlení má být tím hlavním? Pak se ujistěte, že světlo nebude jen na ozdobu, ale bude také dobře svítit. Koneckonců být designérem svítidel znamená naplnit klientovo očekávání. „V případě značek jako Fontana Arte musí množství a intenzita světla odpovídat představě klienta [...]. Design jeho místností je tak stejně důležitý jako světlo, které tvoříme“, vysvětluje Francesco Librizzi, designér značky Fontana Arte.

Koupelna kvůli svým bezpečnostním zónám se všemi designovými požadavky obyčejně dost zamává. Proto se při výběru osvětlení do koupelny zaměřte na IP kód, který udává úroveň ochrany proti vlhkosti a proniknutí cizích těles. Koupelna patří k místnostem se zvýšenou vlhkostí, ve kterých jsou pak světla se správným stupněm krytí IP přímo nutností. Nejčastěji se používají svítidla v úrovni IP44, ale čím je světlo blíž ke sprše nebo vaně, tím vyšší ochranu musí mít. Pokud si s tím nevíte rady, zavolejte naším expertům. Kontaktní informace najdete níže.

Stylové osvětlení od designérů vypadá skvěle také v ložnici. Třeba ve formě zlatých látkových stropních svítidel, která vytvářejí příjemně jemné světlo. Látková stínidla rozptylují světlo a osvícenému pokoji dodávají útulnou atmosféru. Velmi populární jsou také hravé modely Veli od značky Slamp nebo tenké LED modely značky Escale. V ložnicích je nejdůležitější, aby design zvyšoval úroveň komfortu. Pro někoho to znamená použití dřeva, pro jiné výběr osvětlení z látky nebo chromu. Jak to máte vy?

Na svůj pracovní kout má každý jiné požadavky. Útulné světlo, které vyzařuje svítidlo s látkovým stínidlem, by vás ale spíš uspávalo, než udrželo v bdělém stavu. Jednoduché Bauhaus lampy nebo minimalistická LED svítidla dodají kanceláři to správné osvětlení, aniž by zaostávaly v oblasti designu. Zatímco teplé bílé světlo se zkrátka nejvíc hodí do obývacího pokoje, kanceláři poskytne tu pravou atmosféru studené bílé. Myslete na to, až budete kupovat LED žárovky (pro designová stropní svítidla se závitem), nebo stropní světla, která už mají LED technologii vestavěnou. Všechny tyto informace najdete v detailech produktů v sekci barevná teplota v našem e-shopu Svetla24.cz.

Kteří výrobci mají ve svém portfoliu designová stropní svítidla?

Skutečně excelentní svítidla vyrábí hodně designérských značek. Vedle designových závěsných světel nebo designových stolních lamp ale moc designových stropních světel obyčejně nenajdete. Stropní svítidla jsou zkrátka po instalaci často mimo naše zorné pole. Závěsné svítidlo, stolní nebo stojací lampa jsou prostě o mnoho viditelnější, a tím lákavější i pro samotného designéra. Ten samozřejmě chce, aby jeho práce byla vidět. I proto má často designové osvětlení v místnosti tendenci se zviditelnit a prosadit. Na rozdíl třeba od klasických svítidel značky Bauhaus, která mají o dost jemnější vzhled a přes skvělý design kladou důraz stále na osvětlení.

Designová stropní svítidla jsou velmi různorodá:th

  • Designová stropní světla značky SLAMP jsou kreativní a hravá.

  • Značka Artemide je známá vysokou funkčností svítidel. 

  • Stropní osvětlení značky FLOS zaujme strukturovaným svícením i materiály.

  • Bopp spojuje vysoce kvalitní LED technologii s minimalistickým designem.

  • Stropní osvětlení od značky Tecnolumen je inspirované Bauhausem kombinovaným s funkčností a nadčasovým designem.

  • Designové osvětlení si prohlédněte na našich stránkách Svetla24.cz.

Chcete objevit další varianty stropních svítidel? Mrkněte v našem e-shopu https://www.svetla24.cz/znacky/ a najděte tak svého oblíbeného designového výrobce.

Jaká světelná technologie se u designových stropních svítidel používá?

Spousta designérů používá ve stropních světlech klasické závity nebo patice. A proč ne? Můžete do nich totiž nainstalovat jakoukoliv LED žárovku. Naproti tomu ale existuje mnoho výhod, které poskytuje vestavná LED technologie. Designérům dovoluje vytvářet díky kompaktním rozměrům malých LEDek úplně nové tvary.

LEDky mají následující výhody:

  • vysoká úspora energie: skvělé pro životní prostředí a peněženku,

  • dlouhá životnost: bez nutnosti náročné údržby,

  • 100% jas okamžitě: nemusíte čekat na perfektní osvětlení,

  • excelentní kvalita světla: pohodové svícení a skvělé podání barev.

Ačkoliv stropní svítidla evokují zkrátka jen obyčejné nasvícení pokojů, ta designová bývají často stmívatelná, včetně těch s LED technologií. V detailech produktu snadno zjistíte, jestli výrobce svítidlo jako stmívatelné označuje nebo ne. Pokud stmívač nemá, zavolejte našim expertům a zeptejte se jich na kompatibilní stmívač. Kontaktní informace najdete níže.

Máte nějaké otázky týkající se designových stropních svítidel, známých designérských modelů, nebo řešíte otázku, jestli si vybrat stmívatelné osvětlení? Naši experti vám rádi poradí. Zavolejte jim na telefonní číslo +420 228 888 280 nebo jim napište přes náš kontaktní formulář.

Zobrazit více Ukázat méně

Přeškrtnuté ceny na Světla24.cz odpovídají doporučené ceně výrobce.
Všechny ceny v Kč, vč. 21 % DPH a bez nákladů za dopravu

© 2024 Lampenwelt GmbH