Pouze

Extra -11 % od 2890 CZK | -14 % od 4390 CZK téměr na vše

Až -65 % na stropní a závěsná svítidla

Dřevená závěsná světla

Filtrovat a třídit
Filtrovat & třídit 0
Řazení Nejprodávanější
Barva
Styl
Pokoj
Počet žárovek
Cena
Použít
Značka
Stmívač
Základní typ
Smart Home systémy
Materiál
Třída ochrany
Stmívatelný
LED permanentně nainstalovaný
Včetně dálkového ovládání
Barva světla (seznam)
Typ žárovky zahrnutý
Včetně vypínače
Virtuální asistenti
LED
Tvar
Je výška nastavitelná
Délka (v cm)
Použít
Průměr (v cm)
Použít
Včetně detektoru pohybu
Výška (v cm)
Použít
Výška (v cm)
Použít
Wattový výkon
Použít
1 021 položek
Filtr
81 766 Kč
30 546 Kč
26 535 Kč
9 332 Kč
24 375 Kč
5 149 Kč
4 860 Kč
4 860 Kč
2 463 Kč
19 130 Kč
2 099 Kč
DMC - 8%
DMC 2 299 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
19 130 Kč
32 199 Kč
33 015 Kč
32 706 Kč
11 416 Kč
57 390 Kč
25 455 Kč
76 829 Kč
37 952 Kč
37 952 Kč
22 599 Kč
27 199 Kč
19 130 Kč
26 535 Kč
11 571 Kč
38 260 Kč
15 119 Kč
5 149 Kč
3 649 Kč
12 899 Kč
2 049 Kč
DMC - 10%
DMC 2 299 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
33 015 Kč
19 130 Kč
57 390 Kč
30 855 Kč
26 844 Kč
9 332 Kč
76 829 Kč
9 332 Kč
26 535 Kč
2 299 Kč
11 416 Kč
57 390 Kč
27 770 Kč
5 149 Kč
55 099 Kč
15 119 Kč
4 860 Kč
24 375 Kč
33 015 Kč
57 390 Kč
26 535 Kč
4 860 Kč
Stránka

Dřevěná závěsná svítidla

Obohaťte svůj domov o kousek přírody

Zařídili jste si byt ve svěžím a světlém skandinávském stylu, ale hledáte ještě nějaký prvek, který by ve vašem domově vytvořil přírodní atmosféru? Nebo možná bydlíte v moderním, minimalisticky zařízeném bytě, ale chtěli byste kousek nábytku, který by do poněkud strohého prostředí vašeho domova vnesl hřejivý akcent? Pokud je něco z toho pravda, našli jste, co jste hledali!

Dřevěná závěsná svítidla mohou být přesně tou pověstnou třešničkou na dortu pro váš domov ať už je zařízený v jakémkoli stylu. Proč?

  • Protože vnesou do vašeho domova kus přírody

  • Protože textura dřeva je zkrátka úžasná

  • Protože dřevo dodá interiéru vždy nádech hřejivosti, na rozdíl od kovu, který může vyvolávat naopak chladný dojem

  • Protože jde o univerzální materiál, který lze kdykoli přizpůsobit tak, aby se hodil do jakékoli místnosti

  • Závěsné lustry působí dobře v interiéru téměř jakéhokoli stylu – a svítidlo nad jídelní stůl prostě budete chtě nechtě potřebovat.

I jeden jediný dřevěný prvek dokáže podtrhnout příjemnou atmosféru místnosti – a nic není v tomto ohledu lepší a stylovější než dřevěný lustr, který je zavěšený od stropu jednoduše nepřehlédnutelný.

Různé styly dřevěných závěsných svítidel

Od minimalistického stylu až po vintage, od rustikálních modelů až po luxusní designové kousky – rozmanitost dřevěných lustrů je obrovská. Dub, ořech, bříza či javor; jednoduché a strohé provedení nebo detailní propracování připomínající kmen stromu; inspirace větvemi, klecemi, starými klikami u dveří nebo dokonce lodním kormidlem – možnosti jsou skutečně nepřeberné!

Dřevěná závěsná svítidla jsou stejně univerzální jako materiály, ze kterých jsou vyrobená, a stejně nápaditá jako designéři, kteří je vytvořili.

Jaký styl máte nejraději?

Rustikální

Je váš domov zařízený jako dřevěný srub na Divokém Západě nebo jako útulná alpská chata? V tom případě bude tím pravým svítidlem do vašeho interiéru dřevěný lustr, který vyzařuje rustikální kouzlo.

Představte si závěsné svítidlo s dřevěnou konstrukcí, kterou drží pohromadě černé kovové kruhy a která je zavěšená na tmavých řetězech – tady už přichází ke slovu téměř středověký nádech. Pokud chcete dodat interiéru neupravovaný, přírodní nádech, je tu další rustikální prvek, který by se vám mohl líbit, totiž dřevěné nosníky. Totéž platí pro dřevo použité na klecová svítidla. A i v rámci rustikálních dřevěných lustrů je na výběr ze široké řady rozmanitých podob.

dřevěná závěsná svítidla
dřevěná závěsná svítidla
dřevěná závěsná svítidla
dřevěná závěsná svítidla
dřevěná závěsná svítidla

Designový

Jakékoli využití dřeva, od větví, přes naplavené dřevo až po polena, dokáže podtrhnout přírodní styl a bude vypadat skvěle v moderních interiérech s designovým nádechem. Způsob, kterým se dřevo využívá, závisí na kreativním stylu příslušného designéra, takže možnosti jsou opravdu široké. Například značka KARE využívá dřevo v jeho původní podobě, kterou zdůrazňuje neobvyklé provedení. Skandinávská designová značka Northern naopak představuje dřevo v pečlivém řemeslném zpracování, které dokáží vykouzlit jen zkušené ruce mistra řezbáře.

dřevěná závěsná svítidla
designová dřevěná závěsná svítidla
designová dřevěná závěsná svítidla

Moderní

V moderních interiérech dřevo zdánlivě setřásá své rustikální kořeny a přichází v docela jiné podobě – přímočarý minimalismus se kombinuje s výraznou texturou dřevěné kresby. Závěsné lustry v moderním pojetí tak spojují to nejlepší z obou světů.

Tmavé dřevo vytvoří výrazný kontrast k interiérovému zařízení v bílé nebo jiné světlé barvě. Díky světlému dřevu bude zase už tak světlý interiér působit ještě jasněji a v důsledku toho také uspořádaněji. 

industriální dřevěná závěsná svítidla
moderní dřevěná závěsná svítidla
dřevěná závěsná svítidla moderní

Jaké žárovky jsou nejlepší do dřevěných závěsných svítidel?

Nejlepší variantou je vždy LED technologie, protože je moderní, ekologická a nestojí jmění.

Pokud jsou žárovky na vašem dřevěném lustru odkryté a viditelné, bude nejlepší použít filamentové žárovky. Ty využívají LED technologii, ale vypadají jako staré žárovky. 

Pokud se rozhodně nechcete vzdát funkce stmívání, vyberte si jednoduše stmívatelnou LED žárovku. Má-li však vaše vybrané svítidlo integrované LED žárovky, musíte si ověřit, zda je funkce „Stmívatelné“ uvedena v podrobnostech o výrobku. Tam také uvidíte, zda výrobek zahrnuje i stmívač. Pokud ne, kontaktujte prosím jednoho z našich odborníků, který vám doporučí kompatibilní stmívače. Kontaktní informace naleznete níže.

Jak nejlépe využijete dřevěné závěsné svítidlo v jídelně?

Když se dřevěné lustry zavěsí od stropu, často se nacházejí těsně nad úrovní očí, takže dozajista upoutají pozornost. Díky tomu jsou perfektní do jídelny – nebo přesněji řečeno, nad jídelní stůl.

Ať už hodláte večeřet stylově pod světlem moderního dřevěného lustru nebo v útulném prostředí rustikálnějšího stylu, tady je několik tipů na nový dřevěný lustr do vaší jídelny:

  • Zvolte teplé bílé světlo. Informaci o barvě světla žárovek a svítidel s integrovanými LED zdroji světla najdete pod „Barva světla“ v podrobnostech o výrobku.

  • Dbejte přitom také na podání barev. To je další vlastnost zdroje světla, kterou lze kromě barvy světla najít v podrobnostech o výrobku. Pokud má podání barev nižší hodnotu než Ra 80, nebude příslušné svítidlo pro osvětlení jídelního stolu právě ideální.

  • Výšku zavěšení zvolte asi 60–80 cm nad deskou stolu. Díky tomu uvidíte svým spolustolovníkům do tváře a zároveň nehrozí, že se o lustr uhodíte do hlavy.

  • Pokud má závěsný lustr stínidlo ve tvaru kužele, které směřuje světlo dolů, bude jídelní prostor velmi dobře osvětlený, přičemž v centru tohoto osvětlení bude samotný stůl a světlo bude jemně slábnout do okolního prostoru.

  • Osvětlení v jídelně doplňte dobrým orientačním osvětlením, například nástěnnými lampami. Ty poskytují jemné světlo beze stínů a lze je rozsvítit navíc k vašemu závěsnému svítidlu – vyhnete se tak silným kontrastům světla a tmy ve velkých jídelnách a vaše oči se nebudou muset tolik namáhat.

Zobrazit více Ukázat méně

Přeškrtnuté ceny na Světla24.cz odpovídají doporučené ceně výrobce.
Všechny ceny v Kč, vč. 21 % DPH a bez nákladů za dopravu

© 2024 Lampenwelt GmbH