Pouze

Extra -11 % od 2890 CZK | -14 % od 4390 CZK téměr na vše

Až -65 % na stropní a závěsná svítidla

LED žárovky

Filtrovat a třídit
Filtrovat & třídit 0
Řazení Nejprodávanější
Wattový výkon
Použít
Barva světla (seznam)
Stmívatelný
Celkový světelný tok (v lm)
Energetická třída
Barva
Cena
Použít
Základní typ
LED
Značka
Smart Home systémy
Typ žárovky
Provozní napětí ve Voltech
Vyrobeno v Německu
Virtuální asistenti
Tvar žárovky
Včetně dálkového ovládání
Materiál
Včetně detektoru pohybu
Průměr (v cm)
Použít
Délka (v cm)
Použít
Požadovaná hodnota (ve W)
Použít
2 779 položek
Filtr
899 Kč
DMC - 60%
DMC 2 299 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
99 Kč
449 Kč
DMC - 5%
DMC 474 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
199 Kč
99 Kč
124 Kč
74 Kč
DMC - 25%
DMC 99 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
149 Kč
224 Kč
259 Kč
1 296 Kč
594 Kč
399 Kč
DMC - 50%
DMC 799 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
299 Kč
249 Kč
DMC - 33%
DMC 374 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
1 249 Kč
1 549 Kč
174 Kč
1 799 Kč
DMC - 42%
DMC 3 099 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
374 Kč
DMC - 31%
DMC 549 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
Stránka

Proč jsou LED žárovky nejlepší volbou pro vaše osvětlení

Jsou LED žárovky žárovkami budoucnosti? Nikoli, jsou žárovkami přítomnosti. A už to tak je nějakou dobu.

Pokud ještě používáte tradiční žárovky, platíte za energii, kterou spotřebuje vaše osvětlení, o 90 % více, než byste museli. U halogenových žárovek je to o 60 % více a i u kompaktních zářivek stále ještě o 10 % více.

Dobrou zprávou je, že to můžete snadno a rychle změnit!

Jsou LED žárovky drahé?

V porovnání s ostatními zdroji jsou dražší než tradiční žárovky, ale jen co se týče počáteční ceny. Peníze se vám brzy vrátí. Je to proto, že LED žárovky spotřebují na výrobu téže úrovně jasu méně elektřiny (ve wattech). Jinými slovy: tato vysoká světelná účinnost znamená, že spotřeba LED žárovek je téměř neznatelná.

Kolik peněz LED žárovky doopravdy ušetří?

  • 90 % v porovnání s tradičními žárovkami

  • 60 % v porovnání s halogenovými žárovkami

  • 10 % v porovnání s kompaktními zářivkami

LED žárovky

Teď si možná myslíte, že v porovnání s kompaktní zářivkou to zas tolik není. Inu, to je pravda, ale LED žárovky neobsahují rtuť, takže netrvá celou věčnost, než dosáhnou 100% jasu – jednoduše září krásným, rovnoměrným světlem, jakmile je rozsvítíte.

Je LED osvětlení tvrdé a studené?

Pokud budete chtít, pak ano. Pokud nebudete chtít, pak ne. Protože vlastnosti „tvrdý“ a „studený“ se týkají kvality světla. A tu si můžete u LED žárovek vybrat sami.

Nechci tvrdé světlo

„Tvrdému“ světlu, neboli světlu, které je příliš jasné, se lze vyhnout volbou žárovky s odpovídající úrovní jasu. Ta se u LED žárovek měří v lumenech, nikoli ve wattech. Nejste si jistí, jak asi vypadá 400 nebo 4000 lumenů? Použijte jednoduchou rovnici:

vynásobte spotřebu tradiční žárovky ve wattech deseti a získáte odpovídající hodnotu pro vaši LED žárovku v lumenech.

Nechci studené světlo

Abyste se vyhnuli „studenému“ světlu, jednoduše vyberte správnou barvu světla. Ta je uvedena pod „barva světla“ v podrobnostech o výrobku.

Teplá bílá (méně než 3300 Kelvinů) má načervenalý podtón a „teplý“ nádech. Tak jako tradiční žárovka, pro ty, kdo se na ni ještě pamatují...

Studená bílá (mezi 3300 a 5300 Kelviny) je neutrální bílá barva a poměrně „neutrální“. Výborně se hodí na práci – pokud nechcete, aby atmosféra byla příliš domácká, ale ani moc sterilní.

Bílá barva denního světla (více než 5300) je na hony vzdálená teplému slunečnímu světlu. Naopak, má převážně modrý podtón. Vypadá opravdu „studeně“, ale je skvělá do sklepů i jiných míst.

Jsou LED žárovky stmívatelné (jako tradiční žárovky)?

Stmívatelné osvětlení je důležité – chcete mít koneckonců možnost večer vytvořit ve svém obývacím pokoji příjemnou atmosféru se ztlumeným světlem. To naprosto chápeme a samozřejmě můžete stmívat i LED žárovky. Avšak ne každá LED žárovka je stmívatelná. Naštěstí jsou naše LED žárovky odpovídajícím způsobem označeny a uvedeny v oddělené kategorii „stmívatelné LED žárovky“.

Ještě stále si nejste jistí, kterou LED žárovku můžete stmívat kterým stmívačem? Kontaktujte jednoduše náš tým odborníků.

Jak nahradit stávající žárovku LED žárovkou?

Teoreticky vzato, všechna svítidla s paticí lze osadit LED žárovkou. Na trhu jsou už dlouho LED alternativy pro nejběžnější typy patic. Podívejte se na patici na vašem oblíbeném lustru. Vidíte závit? Pak se pravděpodobně jedná o patici E27 nebo E14. Do těchto patic můžete nasadit všechny LED žárovky E27 a E14. Je to proto, že mají standardizovanou základnu (stejně jako tradiční žárovky, halogenové lampy a kompaktní zářivky). A tato základna vždy padne do standardizované patice.

Jakou LED žárovku použít namísto 100W tradiční žárovky?

Nejlépe bude, když zvolíte žárovku na základě hodnoty v lumenech. Je to proto, že v závislosti na kvalitě a výrobě LED žárovky, se výkon žárovek liší – jinými slovy, liší se jejich příkon a jejich světelná účinnost, neboli kolik lumenů generují. „Porovnávací hodnota (W)“ v podrobnostech o výrobku na stránkách svetla.cz vám v této situaci pomůže. Uvádí vaše svítidlo „maximální výkon 100 wattů“? Vyberte si tedy žárovku s porovnávací hodnotou 100 wattů. 100W halogenovou lampu R7s lze nahradit LED žárovkou R7s s asi 14 watty.

A rázem ušetříte 86 wattů!

Jak dlouho vydrží LED žárovky?

LED žárovky vydrží až 50 000 hodin. Při průměrném používání čtyři hodiny denně se to rovná více než 34 letům. Takže si v klidu sedněte u svého LED svítidla a nelamte si hlavu s tím, že ho budete muset vyměňovat!

Jak se LED žárovky likvidují?

LED žárovky nelze vyhazovat do komunálního odpadu (stejně jako kompaktní zářivky). Kompaktní zářivky se nesmí vyhazovat do komunálního odpadu, protože obsahují rtuť, a LED žárovky tam nepatří kvůli svým elektronickým součástkám. LED žárovky jsou klasifikovány jako elektronický odpad, a proto je nutno je odvézt do sběrného dvora.

Zobrazit více Ukázat méně

Přeškrtnuté ceny na Světla24.cz odpovídají doporučené ceně výrobce.
Všechny ceny v Kč, vč. 21 % DPH a bez nákladů za dopravu

© 2024 Lampenwelt GmbH