Pouze

Extra -11 % od 2890 CZK | -14 % od 4390 CZK téměr na vše

Až -65 % na stropní a závěsná svítidla

Ventilátory

Ventilátory

Filtrovat a třídit
Filtrovat & třídit 0
Řazení Nejprodávanější
Průměr (v cm)
Použít
Barva
Velikost pokoje
Včetně dálkového ovládání
Cena
Použít
Max. sklon střechy
Značka
IP kód
Třída ochrany
Typ žárovky zahrnutý
Smart Home systémy
Včetně vypínače
Virtuální asistenti
LED
Styl
Materiál
Pokoj
Režim vpřed/vzad
Je výška nastavitelná
Napájení baterií
Včetně detektoru pohybu
Wattový výkon
Použít
Výška (v cm)
Použít
736 položek
Filtr
3 649 Kč
DMC - 51%
DMC 7 499 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
9 099 Kč
14 299 Kč
DMC - 15%
DMC 16 828 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
399 Kč
28 499 Kč
DMC - 14%
DMC 33 189 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
99 Kč
3 899 Kč
474 Kč
2 449 Kč
DMC - 11%
DMC 2 749 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
399 Kč
1 549 Kč
DMC - 24%
DMC 2 048 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
699 Kč
399 Kč
474 Kč
1 599 Kč
474 Kč
524 Kč
524 Kč
474 Kč
699 Kč
474 Kč
1 649 Kč
1 659 Kč
74 Kč
2 099 Kč
474 Kč
5 949 Kč
649 Kč
1 399 Kč
474 Kč
699 Kč
10 399 Kč
DMC - 10%
DMC 11 665 Kč
DMC je výrobcem doporučená maloobchodní cena produktu.
474 Kč
74 Kč
474 Kč
1 399 Kč
2 099 Kč
699 Kč
2 099 Kč
649 Kč
74 Kč
49 Kč
Stránka

Dobrá investice po celý rok: Díky větrákům mohou být místnosti jasnější, chladnější a dokonce i teplejší

Téměř každý se těší na teplé léto. Ale když pak přijde, často úpíme při zjištění, že vlastně nemůžeme trávit celé dny u bazénu nebo na pláži. V kanceláři i doma je chladivý vánek vždy vítaný a právě větráky nám ho mohou poskytnout. Skvělou alternativou jsou ventilátory, které mají integrované svítidlo a jsou tak vlastně řešením „vše v jednom“.

ventilátor
ventilátor

Na co myslet u větráků s integrovaným osvětlením

Nestačí vám jen chladivý větřík nebo třeba máte ve stropě jen jeden vývod elektřiny. To není vůbec žádný problém. Podívejte se podrobněji na naše výrobky s podtitulem „stropní větráky se světlem“. Tam najdete spoustu různých ventilátorů, které prozáří vaši místnost světlem a zároveň ji ochladí – a u některých z nich můžete dokonce i měnit barvu světla. 

Jak nás ventilátory ochlazují?

Jak nás ventilátory ochlazují?

Jak přesně nám tedy větrák poskytuje příjemný, chladivý vzduch? Ventilátory ve skutečnosti nevyrábějí chladný vzduch stejným způsobem jako klimatizace. Jednoduše řečeno,  ventilátory zajišťují cirkulaci vzduchu, což má chladivý účinek na kůži a působí proti dusnu a těžkému vzduchu v místnosti.  Klimatizace proměňuje horký vzduch v chladný a mění tak vzduch ve vašem domě nebo bytě. 

Jak větráky pomáhají uspořit náklady na topení?

Zní vám následující scénář povědomě? Všechen teplý vzduch v místnosti se nahromadí těsně pod stropem a i když topení jede naplno, na nohy je vám stejně zima. Když přepnete svůj ventilátor do zimního režimu, můžete tuhle situaci zlepšit a ušetřit až 30 procent nákladů na topení. Ale musí to být ventilátor, který je výslovně kompatibilní se zimním režimem. To můžete zajistit tím, že zaškrtnete „S režimem dopředu/zpětným režimem“ jako filtr pro vyhledávání v našem e-shopu. Pak budete vědět, že váš větrák má hodně co nabídnout, a to i v zimních měsících.

Kterým směrem by se měl ventilátor otáčet?

Přijde na to... Plánujete používat ventilátor v létě k ochlazení místnosti nebo v zimě k úspoře nákladů na topení? Nastavte ventilátor, aby se otáčel po směru hodinových ručiček, a budete připraveni na léto; pak jej na zimu přepněte proti směru hodinových ručiček. Otáčení proti směru hodinových ručiček pomůže roznášet teplý vzduch, který by se jinak hromadil těsně pod stropem, po celé místnosti – a to vytvoří ještě teplejší efekt při topení.

Mohu si koupit ventilátor s dálkovým ovládáním?

Volba je na vás: Chcete ventilátor, který budete moci nastavovat s použitím nástěnného vypínače, nebo byste raději dálkové ovládání? V našem e-shopu můžete nastavit filtr pro vyhledávání typu ventilátoru, který chcete – pak se vám zobrazí modely, které upřednostňujete. Ventilátory s dálkovým ovládáním přinášejí nejen možnost vybírat mezi rychlostními úrovněmi, mnoho ventilátorů se světlem vám také umožní měnit barvu světla. Pokud nemáte dálkové ovládání až tak úplně v oblibě, vězte, že i ventilátory s nástěnným vypínačem vám umožní ovládat rychlost větráku. 

ventilátor
ventilátor

Které ventilátory jsou nejtišší?

Chcete si užívat příjemně chladivé léto, ale ne za cenu vašeho klidu a míru? Pokud ano, je velmi důležité najít tichý ventilátor. Ujišťujeme vás, že všechny naše stropní ventilátory jsou extrémně tiché. Při nižších rychlostech neslyšíte téměř nic a při těch vyšších jen pohyb větru. Mnoho zákazníků dokonce naše ventilátory používá v ložnici.

Jaký je správný způsob instalace stropního ventilátoru?

Důležité: Musí být k dispozici volný vývod elektřiny. V ideálním případě se stropní větrák umisťuje doprostřed místnosti a slouží jako náhrada vašeho stávajícího stropního osvětlení. Pokud plánujete zachovat své stávající svítidlo, měl by se stropní ventilátor nainstalovat vedle něj. V tomto případě je nutno nainstalovat oddělený vývod elektřiny.

Tipy a triky pro instalaci:

  • V technických specifikacích k výrobku zjistíte, zda lze ventilátor nainstalovat na zkosený strop nebo ne. Většinou to jde s použitím kulového kloubu.

  • Při instalaci stropního ventilátoru mějte na paměti minimální vzdálenost, kterou je nutno zachovat od stěn, nábytku a závěsů. Tato vzdálenost je uvedena v pokynech. Střešní trámy a zkosení mohou také narušovat proudění vzduchu.

  • Pro bezpečnou vzdálenost mezi vámi a lopatkami stropního větráku doporučujeme minimální instalační výšku 2,3 metru nad podlahou.

  • Důležité: Strop musí unést hmotnost otáčejícího se motoru. Hmotnost ventilátoru za provozu je vyšší, než když je v klidu.

  • Svůj nový stropní ventilátor byste měli nechat běžet při nízké rychlosti po dobu nejméně 24 hodin. Během prvních několika hodin může ventilátor vydávat zvuky a může dokonce vibrovat nebo se houpat. To by mělo poměrně rychle přestat, ale pokud ne, bude potřeba vyvážit lopatky větráku.

Jak se vyvažují lopatky stropního ventilátoru?

Za prvé, stropní držák je nutno přišroubovat ke stropu pevně a rovně. Nejlépe to zkontrolujete pomocí vodováhy. Některé modely mají na lopatkách protizávaží. Stačí je připojit podle pokynů. K vyvážení lopatek lze použít mince.

Jsou ventilátory nezdravé? Můžu chytit rýmu?

Když je nám v létě horko a na čele vyvstává pot, jsme vždycky rádi za příjemný, chladivý vánek. Ale pokud máte ventilátor, musíte se – tak jako u klimatizace – vyhnout nadměrnému průvanu. Nenechte si vzduch foukat několik hodin přímo na záda. Vždycky byste měli zachovávat odstup. V ložnici mějte na paměti toto: Když jdete spát v lehkém nočním prádle a nepřikryjete se, v noci se vaše tělo může ochladit, zatímco ventilátor stále pojede na plné obrátky. Pokud budete mít smůlu, můžete se probudit s ucpaným nosem a škrábáním v krku. Plánujete-li tedy nechat ventilátor běžet celou noc, je lepší se přikrýt.

Mají některé ventilátory časovač?

Chcete usínat v ložnici s chladivým vánkem, ale nechcete se probudit s rýmou? Alternativou je nastavit na vašem větráku časovač. Můžete jej naprogramovat tak, že jakmile se za letního večera dostatečně ochladíte, ventilátor se poté, co usnete, sám vypne. Lze to naprogramovat například přes dálkové ovládání.

Potřebujete pomoci najít ten pravý ventilátor? Neváhejte kontaktovat jednoho z našich specialistů.

Zobrazit více Ukázat méně

Přeškrtnuté ceny na Světla24.cz odpovídají doporučené ceně výrobce.
Všechny ceny v Kč, vč. 21 % DPH a bez nákladů za dopravu

© 2024 Lampenwelt GmbH